Paula's Fotografie

KOOPMAN OP PAD

 Als vrijwilligster mag ik nu ook in het team van Koopman op pad meedraaien als fotograaf, redactie en presentator, weer een prachtige nieuwe uitdaging in een heel fijn team.
Stichting videorubriek Koopman op pad is een wekelijkse videorubriek in het Drents met onderwerpen ovalles wat speelt in de Gemeente Hoogeveen en omstreken. Ontstaan als een grap en inmiddels een uit de hand gelopen hobby.  Waar ik nu deelgenoot van mag zijn en mij verder mag ontwikkelen met dit geweldige videorubriek. www.koopmanoppad.nl, alsook mijn eigen videorubriek "Hoogeveen Regio"
U zult hier verschillende interviews zien wat elke zaterdag wordt uitgezonden in Koopman op pad.
Wilt u ook graag een podium bij Koopman op Pad, mail dan naar onze redactie paula@hoogeveenregio.nl
 

De Drentse Praam is een historisch scheepvaartcentrum dat historische vaartochten organiseert in Drenthe. De organisatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij het varen op zich en alle bijkomende werkzaamheden. Ervaring is niet vereist, want de Drentse Praam biedt de mogelijkheid om een vaarbewijs te halen op hun kosten.
De Drentse Praam wil graag de geschiedenis van de scheepvaart in Drenthe levend houden. Het afgraven van veen in Drenthe in de 18e en 19e eeuw om turf als brandstof te kunnen gebruiken en te verhandelen, leidde tot de ontwikkeling van diverse belangrijke vaarwegen en schippersplaatsen. Hoogeveen was in de 19e eeuw de grootste binnenhaven van Nederland, met meer dan 700 Hoogeveners werkzaam in de scheepvaart.
Van dit rijke scheepvaart- en scheepsbouw verleden is helaas nagenoeg niets meer in Drenthe overgebleven. De Drentse Praam wil deze geschiedenis levend houden en daarom zijn ze op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het varen van de pramen.
Als vrijwilliger bij de Drentse Praam krijg je de kans om deel uit te maken van een enthousiast team dat zich inzet voor het behoud van de Drentse scheepvaartgeschiedenis. Je leert nieuwe vaardigheden en ontmoet nieuwe mensen. Bovendien biedt de Drentse Praam de mogelijkheid om een vaarbewijs te halen op hun kosten. Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij de Drentse Praam? Neem dan contact op met de organisatie via hun website https://www.drentsepraam.nl

Stichting Actief Samenleven 10 jaar
Het 10 jarig bestaan van deze geweldige stichting is reden voor een feestje in de vorm van een loterij met 100 prijzen. Op de website van deze stichting kunt u er alles over lezen en Roelof Koopman en Cor Velting blikken terug op 10 jaar ‘Actief Samenleven’ en hebben het over het 10 jarig jubileum. Voor wie nog niet weet wat deze geweldige stichting zoal doet, moet zeker dit filmpje eens bekijken. Het extra bijzondere aan dit filmpje is dat dit de eerste opname van ‘Koopman op pad’ is in de Green Screen Studio van de bibliotheek in Hoogeveen, met dank aan de directie en bestuur van de bibliotheek.

Wat is Ploggen in deze nieuwe aflevering van Koopman op Pad gaat Peter Aalders in gesprek.
Ploggen is meer dan alleen zwerfvuil opruimen, een sociaal gebeuren, je maakt veel contact met de mensen en iedereen kan en mag meedoen. Ploggen kan je alleen doen of ik in een groepje, of gewoon met je kinderen, of ben je sportief, dan is het zelfs ook mogelijk om te ploggen. Door het ploggen wordt de natuur, de stad en je woonwijk schoongehouden door mensen die hier plezier in hebben en vrijwillig hieraan willen deelnemen.
Krakeel Schoon prikken, dit wordt op elke laatste zaterdag van de maand georganiseerd. Om 13.00 is het dan verzamelen bij de Stern, de voormalige kinderboerderij. Voor meer informatie kijk dan op https://www.facebook.com/ploggersdewolden

Koosje Zomer en Elise d’Hont in beeld
In deze nieuwe aflevering van Koopman op Pad heeft Roelof, 2 gasten op bezoek, Koosje Zomer en Elise d’Hont. Kunstenaars met verschillende disciplines, Koosje uit Hollandscheveld, schildert en maakt van metaal prachtige kunstwerken. Elise uit Hoogeveen maakt prachtige beelden als beeldhouwster, voor Roelof Koopman een mooie gelegenheid om deze twee kunstenaars in beeld te brengen.
Wilt u meer weten over deze twee kunstenaars dan kunt u kijken via hun website www.koosjezomer.nl en www.elisedhont.com In Kunsthuis de Woage in Hollandscheveld kunt u verschillende exposities bewonderen van diverse kunstenaars waaronder ook van Koosje Zomer. De eerstvolgende expositie is te zien vanaf 28 maart t/m 7 juni met als thema “Een bijzondere rondreis”

In deze uitzending van ‘Koopman op pad’ gaat Roelof in gesprek over het prachtige Zuiderpark in Hoogeveen. Een park waar van alles te beleven is, het puur genieten van de natuur, kinderen die daar heerlijk spelen in de speeltuin of lekker over het water heen kunnen schommelen, maar ook op educatief gebied is er veel te doen en te zien. Er wordt veel aandacht aan het park gegeven door de vrijwilligers, en aandacht besteed aan de beplanting, biodiversiteit en het volledige onderhoud van dit prachtige park. Werkgroep Zuiderpark vraagt om nieuwe vrijwilligers!
Bij deze een oproep voor mensen om zich aan te melden als vrijwilliger. Aanmelden kan via Sylvia Kamman, wijkbeheerder Zuid, namens de werkgroep Zuiderpark: 06 31 97 05 41. Elke vrijdagochtend komt de groep bij elkaar om werk te verrichten in het Zuiderpark. Van het planten van nieuwe bloemen tot het schoonmaken en bijhouden van de speeltuin en de insectenhotels. Liever alleen werken of samen in een groep, zonder verplichting en wanneer je het beste past. Voel je welkom en kom er bij!

Dierenambulance Hoogeveen E.O. zijn in deze aflevering te gast bij Koopman op Pad. Roelof gaat in gesprek met ze wat de dierenambulance kan betekenen in Hoogeveen en waar ze voor staan, het redden van dieren. De dierenambulance is bezig voor vervoer want ze hebben nog geen bus, en daar zijn ze hard voor aan werk om zorg te dragen dat er een bus komt zodat ze nog meer kunnen betekenen voor de dieren en het helpen van de baasjes. Natuurlijk zijn donaties van harte welkom, want ook dit is een vrijwilligersinitiatief en er is geld nodig om dit goede werk te kunnen en blijven te verrichten. Rekening nummer is : NL13RBRB8841675705 TNV-stichting Dieren Ambulance Hoogeveen e.o. KvK nummer is 90723783.

Nieuwe bestuur van Vereniging Kunst Collectief
In deze aflevering  van de wekelijkse Video Rubriek ‘Koopman op pad’ praat Roelof Koopman met het nieuwe bestuur van Vereniging Kunst Collectief, voorheen Kunstroute Hoogeveen.
Jan Meijer (secretaris), Anita Zwart (voorzitter), Esther Thijs (penningmeester), Geert Oldenbeuving (PR) en Maaike Schonewille – van Thuijl (secretaris) zijn de nieuwe bestuursleden, te gast zijn Geert Oldenbeuving en Maaike Schonewille.
Geert Oldenbeuving zal in 2024 het bestuur gaan verlaten maar nog wel actief blijven bij de vereniging Kunst Collectief.
Binnen de vereniging is men bezig met het optimaliseren van social-media zoals ook hun eigen facebook pagina, Instagram en de website www.kunstroutehoogeveen.nl Binnen de vereniging zijn er jaarlijks verschillenden activiteiten waarbij de kunstenaars elkaar ontmoeten en kennis met elkaar kunnen delen. Belangrijk voor de vereniging is digitalisering, verjonging, verbinding van de 70 kunstenaars en de zichtbaarheid in de gemeente Hoogeveen en omstreken.

 In deze aflevering van Koopman op pad, is te gast Bertus te Caat. Wie kent hem niet, Bertus heeft een eigen meubelstoffeerderij maar is ik ook schrijver en heeft al verschillende boeken op zijn naam staan. Vanaf ongeveer 1974 heeft hij op de geschiedenis van Hollandscheveld vastgelegd op een manier hoe alleen Bertus dat kan.
Ook is hij een van de oprichters van de Hollandscheveldse activiteitencommissie ’t Oeki. Bertus was ook betrokken bij de musical Boer Koekoek en is schrijver van zijn nieuw boek over de boerenopstand in Hollandscheveld, “De opstand der braven”. Roelof Koopman gaat men hem in gesprek en schetst de kijker een portret van Bertus ten Caat.

Herdenking op 23 december in Elim
Op 23 december 2023 zal voor het eerst een herdenkingsbijeenkomst worden georganiseerd voor nabestaanden van bewoners uit Elim die hun in 2023 zijn ontvallen. Samen herdenken en elkaar steunen. Tijdens deze avond zullen de namen van onze dierbaren worden voorgelezen en is er de mogelijkheid om een gedicht in te sturen naar de organisator. Dit gedicht kan worden voorgedragen tijdens de avond of zal worden gepubliceerd op de Facebook site wanneer er te veel inzendingen zijn.
Verder zal er gratis koffie worden aangeboden en kan er evt. een bijdrage gedaan worden voor het goede doel van deze 1e editie: Het KWF Kankerfonds. De bijeenkomst zal rond 20:00 uur starten met een kleine toespraak, de mogelijkheid tot het aansteken van een kaarsje en de bedoeling is dat we deze avond afsluiten met het oplaten van een ballon voor degene die we dit jaar hebben moeten missen. Wel is het wenselijk dat mensen uit Elim zich opgeven voor 5 december als u bij deze bijeenkomst wilt zijn. De entree en koffie zijn gratis. Aanmelden kan via dit e-mailadres: lemco@derichtereventsupport.nl 

In deze aflevering van ‘Koopman op pad’ gaat Roelof Koopman in gesprek met enkele leden van de Harmony Singers en dirigent Peter Gonkel i.v.m. met hun 35-jarig jubileum. De Harmony Singers zijn volop aan het repeteren voor de aankomende jubileumshow 9 december 2023 in de Vredeskerk te Hoogeveen. Het zal een veelbelovende optreden gaan worden, de sfeer zit er al goed in en de liederen worden al volop uit het hoofd gezongen en gerepeteerd. Het belooft een feestje te worden om het 35 jubileum te vieren samen met de bezoekers die straks gezellig mee mogen zingen en swingen.

 Deze uitzending van ‘Koopman op Pad’ krijgen we een kijkje bij de Voedselbank Hoogeveen, Roelof Koopman gaat in gesprek met de voorzitter van de voedselbank Henk Brouwer. Inmiddels is de voedselbank gestart met een nieuw winkelconcept, in plaatst dat de cliënten elke week een tas vol met boodschappen mogen halen, kunnen de cliënten onder begeleiding nu elke week gaan winkelen en kunnen ze voeding en benodigdheden zelf pakken wat ze nodig hebben.

Hollandscheveld heeft actieve middenstand
Koopman op Pad heeft deze aflevering als gasten Jarno van Goor van ‘Slagerij van Jarno van Goor’ en Hennita Huizing van ‘Monre Woondecoratie’ uit Hollandscheveld. Roelof Koopman gaat met ze in gesprek over de leuke aankomende festiviteiten die de winkeliers organiseren in Hollandscheveld. December actie, Moonlight shopping e.d. kortom een vrolijke gezellige babbel samen met Roelof met niets anders dan gezellige inhoud. 

Deze aflevering van Koopman op pad hebben wij als gast Ger en Henk van de energie coöperatie de Groene Wieken. Zonnepark Nieuwlande is een duurzaam project, eind dit jaar zal dit zonnepark gereed zijn. In de vergunningverlening van dit park heeft de gemeente bepaald dat een klein deel daarvan bestemd is voor lokaal eigendom om de gemeenschap de gelegenheid te geven om zelf te investeren in duurzame energie. Energie coöperatie de Groene Wieken is mede opgericht om dit mogelijk te maken. Ger en Henk gaan in gesprek hierover met Roelof Koopman, en dat zal veel duidelijk maken.

 Hoort niet naar uw profeten, en naar uw waarzeggers, en naar uw dromen (Jeremia 27 9-10). Wij Koopman op pad zijn ervan bewust dat deze nieuwe uitzending van Koopman op Pad zeer gevoelig kan zijn. Eerder hebben we een uitzending gehad waarin Sonja haar verhaal deed over haar ervaringen, deze uitzending gaat over hetzelfde thema “Pas op voor sekte(s)” dit keer zijn nu Paula en Peter van ons team aan het woord.
Wij snappen dat er misschien vragen zijn, of dat men zich wil aanmelden om te praten over hun eigen ervaring, dit mag anoniem naar onze redactie: info@koopmanoppad.nl Daarbij willen u benadrukken wanneer u een ervaring heeft gehad en slachtoffer bent geworden dan kunt u uiteraard in contact komen met de politie en eventueel ook aangifte doen, zoals u weet de politie Hoogeveen is hiervan op de hoogte. U kunt dan bellen naar 0900-8844 Zoekt u iemand om mee te praten voor professionele hulp dan kunt u uiteraard ook contact op nemen met het SWW in Hoogeveen onder het nummer 0528-278855. Heeft u deel 1 met Sonja nog niet gezien, klik dan hier.
Deze aflevering komt woensdag in de loop van de dag online via o.a. deze websites en bijbehorende sociaalmedia www.koopmanoppad.nl www.dehoogevener.nl www.hoogeveenregio.nl en 

 Motorclub Hoogeveen in de hoofdrol
Deze uitzending van ‘Koopman op pad’ hebben wij als gast het bestuur van de motorclub MC Hoogeveen. Speciaal voor de film overview  was Paula Bansema te gast tijdens een pannenkoeken tourrit waar ze als een razende reporter achterop een spiksplinternieuwe Goldwing mee mocht rijden. In deze aflevering kunnen we een stukje meebeleven. Deze motorclub bestaat inmiddels ruim 50 jaar. Helaas konden ze het 50 jarig bestaan niet vieren omdat hun jubileum in de corona periode viel, maar dat is inmiddels ingehaald met een prachtig feest. De Motorclub Hoogeveen ontstaan in 1971, organiseert tal van evenementen en toertochten voor de leden en is aangesloten bij de K.N.M.V. De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is het hart van motorrijdend Nederland. Het bestuur vertelt diverse in en outs over hun gezellige motorclub waar iedereen welkom is.

De eik des aanstoots
De beroemde zomereik op bedrijventerrein Riegmeer in Hollandscheveld maakt wat ‘Koopman op pad’ betreft kans op de titel Boom des aanstoots.  De eeuwenoude boom werd afgelopen jaar het middelpunt van protest omdat hij tegen de vlakte zou moeten. Daar staken demonstranten een stokje voor en wisten het einde van de eik af te wenden. In deze aflevering bespreekt Grietje Loof het hoe, wat en waarom met Paula Bansema. 

Het boek ‘Albert Metselaar
Deze aflevering van ‘Koopman op Pad’ hebben wij als gast Albert Metselaar. Wie kent hem niet? Albert is altijd te vinden bij diverse vieringen waar hij vaak verkleed is in het betreffende thema, daarnaast kun je hem zo maar tegen komen in een kerkdienst, een verhalenmiddag of presentatie van serieus onderwerp. Voor de meeste Hoogeveners is Albert Metselaar ‘de historicus van de gemeente Hoogeveen’. In deze aflevering proberen wij als team ‘Koopman op pad’ een zo’n compleet mogelijk beeld te schetsen van Albert Metselaar. 


Deze aflevering  (14-10-2023) van ‘Koopman op pad’ hadden wij “A Kind Gesture” te gast.
A kind Gesture staat voor de mensen die helaas niet zoveel te besteden hebben in Hoogeveen.
Hun goede doel is kerspakketten samenstellen en uitdelen aan mensen die het echt nodig hebben tijdens de kerstdagen.
De pakketten bestaan niet alleen uit basisvoedingsmiddelen, maar ook een vleugje warmte en liefde zoals ze dat stellen.  Hun doel is om in deze periode wat te verlichten en tegelijkertijd hoop en verbondenheid te verspreiden.
Wil je “A Kind Gesture” een warm hart toe dragen om dit alles te kunnen bewerkstelligen, een fijne donatie is van harte welkom, maak een klein gebaar om deze feestdagen extra bijzonder te maken voor iedereen in Hoogeveen die het zo hard kunnen gebruiken.
Voor een donatie ga dan naar https://gofund.me/9a7481d4 samen maken we elkaar sterk.

Afscheid van Rinie en Ab Vos van Appie Happie snackmobiel.
Deze aflevering van Koopman op pad hebben wij als gast Rinie en Ab Vos van Appie Happie snackmobiel. 37 jaar hebben ze elke zaterdag gestaan op de Hoogeveense markt, waar ze patat, snack koffie en frisdrank verkochten en waar je even heerlijk kon zitten.
Na 37 jaar zijn gestopt met de verkoop van hun patat en snacks op de Hoogeveense markt maar zijn zeker niet uit het beeld verdwenen. In 1986 begon Ap Bos als een eenmansbedrijf onder de naam Mammoet, een jaar later werd de naam veranderd naar “Appie en Happie”. In 1991 werd de kleine wagen vervangen door een grotere wagen van 9 meter lang en in 1994 kwam broer Rinie in het bedrijf en vanaf toen werden ze een V.O.F.
Helaas in 1995 brandde de snackmobiel volledig af, maar de gebroeders Vos zette samen hun schouders eronder en binnen vier maanden kwam er een nieuwe wagen. In 2002 kochten Ap en Rinie de huidige moderne snackbobiel. Zie alles over het afscheid in deze aflevering.

Burendag 2023 in Gemeente Hoogeveen
In deze nieuwe aflevering van Koopman op pad hebben wij als gast Yvonne Bijl Hooijer, die ons meeneemt over het organiseren van de burendag in het Multifunctioneel Centrum de Magneet in Hoogeveen.
Tevens verteld Yvonne over een prachtig lied wat ze heeft geschreven in de Drentse vertaling van “Vincent van Don McLean”, wat opgenomen gaat worden in de studio en een nieuwe uitgave van haar tweede boek “De Baos & Ikke”
Vorige week was de viering van de burendag 2023 in Hoogeveen op 31 plekken waren er verschillende activiteiten in Hoogeveen en kon men genieten van deze gezellige dag.
Burendag is het initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd.
Gezelligheid en saamhorigheid en samenkomst waarbij veel mensen iets goed doen voor elkaar in de buurt, maar ook om kennis te maken met diverse mensen in je omgeving.

Fantastic Sports opent opnieuw hun deuren aan de Beukemaplein in Hoogeveen
Vandaag werd de sportschool op een feestelijke wijze geopend door Burgemeester Loohuis samen met de sportschoolhouder Bart Schonewille. Fantastic Sports is een groot begrip in Hoogeveen en omstreken en ooit opgezet door de vader van Bart, Hans Schonewille.
De sportschool heeft een volledige metamorfose ondergaan met een nieuwe huisstijl. Van buiten is het goed herkenbaar hoe de nieuwe huisstijl eruitziet en duidelijk zichtbaar wat er allemaal te doen is in de sportschool.
De kleuren zijn aangepast aan de nieuwe toestellen van Panatta Gym in de kleuren oranje, geel en groen ook het logo is volledig aangepast, de naam Fantastic Sports blijft bestaan ter ere aan Hans Schonewille.
De sportschool is onderhevig aan vernieuwing en zal in de toekomst verder uitgebreid worden op een duurzame wijze. De sportschool is voor jong en oud toegankelijk, met volledige begeleiding van de instructeurs die alle dagen aanwezig zijn.
Bezoekers kunnen losse lessen volgen of kiezen voor een abonnement, in het abonnement zijn diverse groepslessen inbegrepen, zoals spinning, yoga, boksen, e.d. maar ook het gebruik van de sauna is inbegrepen in het abonnement.
Wil je wat kilootjes kwijt dan is er ook een optimale voedingsbegeleiding met een fantastisch afvalprogramma onder begeleiding.  Na het sporten even relaxen en gezellig om de tafel onder het genot van een kopje koffie en/of thee en tijdens het sporten gebruik maken van diverse sportdrankjes zonder toevoegingen en suiker dit zit allemaal in het abonnement inbegrepen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Fantastic Sports onder het nummer 0528-269508 Of neem een kijkje op hun website www.fantasticsports.nl via hun website kunt u een gratis proefweek claimen.


Mijn debuut bij Koopman op pad interview met Floor Plaizier van Bakker Plaizier in Hoogeveen.

Bij deze aflevering van Koopman op pad hebben wij als gast Floor Plaizier, eigenaar van Bakker Plaizier. We geven een kijkje in zijn bedrijf aan de Schutsstraat in Hoogeveen, tevens hebben we het over de rotonde met de zonnebloemen die inmiddels al beplant is met vaste beplanting.

Floor Plaizier is een van de sponsoren die ervoor hebben zorggedragen dat het kunstwerk met de zonnebloemen tot stand werd gebracht, dit in het kader van het 140 jaar Vincent van Gogh.
Uiteraard komen ook zijn lekkernijen aan bod en weet Floor van alles te vertellen hoe hun heerlijke slagroom maken voor op het gebak

E-mailen
LinkedIn