Paula's Fotografie

FOTOBLOG

Welkom op mijn fotoblog waar ik u meeneem op mijn reis als fotograaf, met al mijn belevenissen en natuurlijk de verslagen en foto's voor HoogeveenRegio


2023-02-05

Wisselexpositie Harapan 60 jaar Molukse wijk Hoogeveen feestelijk geopend

m5l.jpgVoor Regionieuws Hoogeveen was ik op bezoek bij de opening van de expositie “Harapan” Verhalenwerf in de bibliotheek in Hoogeveen.

Hoogeveen-Zaterdagmiddag is de wisselexpositie ‘Harapan, 60 jaar Molukse wijk Hoogeveen’ bij de Verhalenwerf feestelijk geopend.
Dit gebeurde onder grote belangstelling in de Bibliotheek onder het genot van lekkere hapjes en muziek.

Het team van de Verhalenwerf heeft in samenwerking met organisatie Maluku Hoogeveen, de afgelopen maanden diverse objecten en bijbehorende verhalen verzameld. De wisselexpositie is in het verlengde van de tentoonstelling die in november en december te zien was in het Kringhuus van de Historische Kring Hoogeveen.

Ondanks dat de komst van de Molukkers in 1951 een politieke kwestie betreft, heeft dit niet het doel van de expositie.
Aan de hand van diverse voorwerpen en de daarbij behorende verhalen wordt vooral toegelicht dat de Molukse wijk al 60 jaar een kleurrijk onderdeel is van Hoogeveen.

De expositie is opgebouwd uit de categorieën de komst naar Nederland, cultuur, sport, school, werk, muziek en werken van Molukse Hoogeveners.
De expositie duurt tot en met de zomervakantie. Verhalen en objecten zijn overigens nog steeds welkom.

m6l.jpgm2l.jpg

Admin - 13:16:50 @ algemeen | Een opmerking toevoegen

 

E-mailen
LinkedIn