Paula's Fotografie

FOTOBLOG

Welkom op mijn fotoblog waar ik u meeneem op mijn reis als fotograaf, met al mijn belevenissen en natuurlijk de verslagen en foto's voor HoogeveenRegio


2024-03-02

Amnesty International Hoogeveen organiseerde een wake voor Aleksej Navalny

429649691_412031061347004_1206134192724591103_n.jpgHoogeveen-(24-02-2024) Gisterenavond werd er stil gestaan bij de dood van Navalny in Hoofdstraat voor de Hoofdstraatkerk

Een grote opkomst van belangstellende kwamen om een wake te houden, dit georganiseerd door Amnesty Internationaal Hoogeveen.
De belangstellende konden een lichtje of een bord mee nemen ter ondersteuning van deze wake.
Deze korte wake begon rond de klok van 19.00 uur en was rond 19.30 afgelopen.

Voorzitter Aya Wolting opende deze wake, vervolgens kreeg wethouder Derk Reneman het woord.
De wake werd opgeluisterd door prachtige muziek waaronder een ook een prachtig Oekraïens gezongen nummer, tevens werden er ook prachtige gedichten voorgedragen.

Ook Angelique Torenvlied en Rolien van de Belt van de werkgroep Amnesty International Hoogeveen leverde ook een bijdrage bij deze indrukwekkende wake en niet te vergeten Hilde Kerssies van Amnesty International Hoogeveen las deze avond prachtige gedichten voor.

Tijdens deze wake werd er een minuut stilgehouden voor de dood van Navalny alsook een minuut stilte voor de Oekraïense oorlog en slachtoffers.

Afgelopen vrijdag werd er bekend gemaakt dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny is overleden op 47-jarige leeftijd.
Zijn dood staat symbool voor de steeds grotere inperking van het recht op vrije meningsuiting en de teloorgang van de democratie in Rusland.

Tevens wilde Amnesty International Hoogeveen ook stil staan bij het feit dat op 24 februari twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel, dit een dag na de wake.

Verslag: Paula Bansema Foto’s: Focus met Passie

Admin - 20:33:59 @ | Een opmerking toevoegen









 

E-mailen
LinkedIn