Paula's Fotografie

FOTOBLOG

Welkom op mijn fotoblog waar ik u meeneem op mijn reis als fotograaf, met al mijn belevenissen en natuurlijk de verslagen en foto's voor HoogeveenRegio


2024-03-02

Leerhuis-dag met boekpresentatie nieuwste boek Eep Talstra

392776438_410967064786737_4503477210646057043_n.jpgElim-(22-02-2024)In de PKN-Kerk van Elim (Dr.) werd vanochtend een leerhuis dag gehouden over het nieuwste boek van prof. dr. Eep Talstra.

Sinds vorige maand is er het boek De Bijbel als biografie van God en mensen van de voormalige bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit. Daarin gaat hij stap voor stap door de diverse Bijbelboeken om mensen meer inzicht te geven over wat er echt staat.

Dominee André P. Heiner, voormalig predikant in Leeuwarden, heeft mede het initiatief genomen tot de studiedag. “Ik gebruikte de teksten al langer voor mijn preken, het is een heel bijzonder boek.” “Daarom willen we ook anderen hier kennis van laten nemen”.

Talstra gaf zelf de inleiding deze leerhuisdag in de kerk aan de Perebomenweg in Elim waarna er verder op het boek werd ingegaan. In een interview met het Friesch Dagblad zei hij onlangs: “Ik denk dat we in de kerk en theologie de afgelopen eeuwen iets verkeerd hebben gedaan.” We hebben zelf, met de nadruk op het hoogliturgische en spirituele karakter, een beetje een matglas voor de Bijbel gezet. “De gewone, alledaagse nieuwsgierigheid naar de Bijbel zou weer terug moeten komen”.

Oud-hoofdredacteur van het Friesch Dagblad, Lutsen Kooistra was de dagvoorzitter van deze studiedag in Elim. Ook was er een afvaardiging van Boekhandel Heijink uit Hardenberg alwaar het gepresenteerde boek kan worden besteld. Deze boekhandel heeft veel evangelische boeken in het assortiment.

Journaliste en fotografe Paula Bansema was aanwezig voor verslag, foto’s en video

Admin - 20:23:45 @ | Een opmerking toevoegen









 

E-mailen
LinkedIn