Paula's Fotografie

FOTOBLOG

Welkom op mijn fotoblog waar ik u meeneem op mijn reis als fotograaf, met al mijn belevenissen en natuurlijk de verslagen en foto's voor HoogeveenRegio


2024-01-24

Reumapatiëntenvereniging Hoogeveen in zwaar water

Hoogeveen-(15-01-2024) Vele reumapatiëntenverenigingen in Nederland lopen nu tegen een enorm probleem aan, zo ook de Reumapatiëntenvereniging Hoogeveen.
Helaas heeft Reuma Nederland alle subsidies stopgezet voor alle verenigingen, omdat volgens Reuma Nederland zij al het geld nodig hebben voor hun onderzoeken.
Dit houdt in dat reumaverenigingen omvallen en moeite moeten doen om hun hoofd boven water te kunnen houden.

Hierdoor raken ook de leden van de reumaverenigingen zwaar getroffen, en worden ze geraakt met betrekking tot hun gezondheid.

Reumapatiëntenvereniging Hoogeveen biedt een aantal dagen in de week hydrotherapie aan voor hun leden, waar veel reumapatiënten afhankelijk van zijn.
Dankzij de hydrotherapie kunnen ze zich wat makkelijk bewegen wat voor een reumapatiënt zeer belangenrijk is.
Oefeningen begeleid door een fysiotherapeut in warm water is een weldaad voor veel reumapatiënten, wanneer dit weg zal vallen, zal de gezondheid van deze patiënten hard achteruitgaan met alle gevolgen van dien.

Dat niet alleen het fysieke aspect is van belang, maar ook het sociale aspect is zeer belangenrijk, door samen activiteiten te ondernemen komen veel reumapatiënten uit hun isolement, lotgenoten onder elkaar is erg belangenrijk, maar ook hun naasten speelt de vereniging een belangenrijke rol.

Reumapatiëntenvereniging Hoogeveen krijgt geen subsidie van de gemeente Hoogeveen voor de hydrotherapie, hoe ze dit in de toekomst moeten financieren is nog een grote vraag, want ook hun strijden voor behoud van de hydrotherapie voor hun leden.
De kostenpost voor de hydrotherapie is enorm, Reuma Patiënten Vereniging Hoogeveen hoopt om met de wethouder om te tafel te kunnen zitten om dit probleem op te lossen.

Wilt u helpen om de Reumapatiëntenvereniging in stand te houden, een donatie kan via de QR-code of rechtstreeks storten naar Nl 49 RABO 329044222 t.n.v. Reumapatiëntenvereniging Hoogeveen.

Verslag: Paula Bansema

Admin - 19:18:21 @ | Een opmerking toevoegen









 

E-mailen
LinkedIn