Paula's Fotografie

FOTOBLOG

Welkom op mijn fotoblog waar ik u meeneem op mijn reis als fotograaf, met al mijn belevenissen en natuurlijk de verslagen en foto's voor HoogeveenRegio


2023-08-13

Première Boer Koekoek een prachtig theaterspektakel

41kl.jpgRegionieuws Hoogeveen

16 juli 2023-Hollandscheveld-Gisterenavond was het dan zover het theaterspektakel van Boer Koekoek, dit vond plaats in de loods bij olie Handel Fieten aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld.

Tribunes stroomden vol, en belangenrijke gasten werden gezien zoals de Commissaris van de Koning in Drenthe Jetta KLijnsma, maar ook Jacques d’Ancona.

De setting was prachtig, in de open loods wat zorgde voor een spectaculaire achtergrond gaf een wijde blik over het land en vooral met de zonsondergang gaf dit geheel een prachtig beeld.

Het gehele spektakel speelt zich binnen en buiten de loods af, met vuureffecten, prachtig lichtspektakel en heerlijk stoere, ruige muziek in het Drents gezongen.

De bezoekers werden meegezogen in een spektakel van drama met daarin prachtige stukjes humor.

Het verhaal van Boer Koekoek uit 1963 werd prachtig weer gegeven met daarin tussen verweven de actualiteit van de boeren wat nu speelt.

Na de pauze werd het duidelijk hoe prachtig de setting is van deze productie i.v.m. met de zonsondergang en het vallen van de avond waar de bezoekers in de tweede helft naar een spektakel slot stuk werden geleid.

De heftigheid van de boerenprotest was voelbaar met het drama dat toen tijdens de opstand een van de huizen in de vlammen opging werd dit op een geweldige spectaculaire wijze weer gegeven.
Het publiek werd op het laatst erbij ingetrokken er werden verschillende boeren petjes, rode zakdoeken uitgedeeld, koeienkoppen om mee te gaan in de boerenprotest.

Een geweldige productie met een geweldige cast die werkelijk alles uit hun tenen haalden om dit prachtig spektakel neer te zetten.

Foto en redactie: Paula Bansema

Admin - 14:24:58 @ | Een opmerking toevoegen









 

E-mailen
LinkedIn